fbpx

Massage

Dinsdag van 09:00 tot 13:30 en Vrijdag van 17:00 tot 21:00

maak online een afspraak of bel met 06-41855413

Het aanbod aan massages in de praktijk is veelzijdig. Dit is een bewuste keuze. Op deze wijze kunnen wij u een passende massage aanbieden, afgestemd op persoonlijke wensen en eventuele lichamelijke klachten.

Heeft u lichamelijke klachten, pijn aan uw rug, nek of schouders? Of heeft u last van chronische (pijn) klachten, bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose, astma of hooikoorts?

Bent u toe aan een ontspanningsmassage?  Er zijn meerdere soorten ontspanningsmassages, ook fijn om ze af te wisselen met elkaar. U bent van harte welkom.

Sporters kunnen ook bij ons terecht voor het behandelen van blessures en voor sportmassage.

De praktijk biedt ook massages speciaal afgestemd op de vrouw. Zo geef ik massages bij menstruatieklachten en endometriose en kunnen zwangere vrouwen terecht voor ontspanning en hulp tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Ergert u zich aan uw cellulite, voelen uw benen stijf of kan uw gezicht wel een oppepper gebruiken? Ook hiervoor kunt u terecht in de praktijk. Uniek is dat u bij het cosmetische bindweefselmassage arrangement 1 van de technieken krijgt aangeleerd. Dat vindt u bijna nergens.

USP 1

USP 2

USP 3
kleurrijke nagellakken bij Beautylife

ONTSPANNINGSMASSAGE

U heeft de keuze uit verschillende ontspanningsmassages.

Ze zijn in tijd allemaal gelijk, dus u mag ter plekke aangeven welke massage u wenst.

Alleen wanneer u hotstonemassage wilt, dat wel graag even doorgeven. Dit kan tijdens de boeking, per mail of telefonisch. De stenen hebben namelijk tijd nodig om op te warmen.

 *KLASSIEKE ONTSPANNINGSMASSAGE:

 Rustige, ontspannende massage. Geschikt voor in of na een drukke periode, welke effectief is als u zich stram en stijf voelt, vermoeid of licht overbelast.

Veel strijkingen in een rustig tempo met warme olie laten u lichamelijk en geestelijk ontspannen. Er is ruimte om lichte lichamelijke klachten mee te nemen tijdens de massage.

 *OOSTERSE WELLNESSMASSAGE:

 Deze massage geeft diepe ontspanning en is zeer geschikt voor het terugdringen van stress.

Door diepere strijkingen, voornamelijk 2-handig en met de onderarmen stimuleren we de bloedsomloop en krijgt je immuunsysteem een boost.

Lichaam en geest worden weer met weer elkaar in balans gebracht in tijden dat u zichzelf voorbij holt of het even lastig heeft.

 

*CHINESE TUINA MET VOETREFLEXMASSAGE:

 

Dit is een drukpuntmassage welke zorgt voor het verlagen van uw stressniveau en is ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten.

Tuina betekent letterlijk duwen (tui) en vastpakken (na).

Tijdens de massage worden uw spieren ook een beetje opgerekt om energie beter te kunnen doorstromen, dit doet geen pijn.

In de Chinese geneeskunde ziet men lichaam en geest als één geheel. Daar bezoek je eerst een masseur voordat je naar een arts gaat en voordat je medicijnen gaat slikken.

De meeste artsen in China geven ook zelf tuina massage (acupressuur) om lichaam en geest positief te kunnen beïnvloeden en mensen te helpen bij klachten.

Via de voeten kunnen we met voetreflexmassage (drukpunten) communiceren met uw inwendige organen, zenuwen en klieren en ook zorgen voor ontspanning.

MASSAGE BIJ LICHAMELIJKE EN CHRONISCHE KLACHTEN

 U kunt bij mij massages boeken als u last heeft van lichamelijke en chronische klachten.

SOORTEN KLACHTEN WAARVOOR U BIJ MIJ TERECHT KUNT:

Pijn in de rug, nek, schouders, armen of benen.

Hoofdpijn en slaapproblemen.

Reuma, fibromyalgie, artrose, ziekte van Bechterew.

Hooikoorts, astma, COPD, klachten na COVID19.

Menstruatieklachten en endometriose.

Voorafgaand aan de massage zal er een intake plaatsvinden. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen zal ik tijdens de behandeling gebruik maken van verschillende massage technieken.

 

kleurrijke nagellakken bij Beautylife

*HOTSTONEMASSAGE:

 

Houdt u van warmte? Dan is deze massage dé manier om even tot uzelf te komen en tegelijkertijd uw lichaam en immuunsysteem een boost te geven.

Warmte ontspant uw spieren en zet de doorbloeding aan. Door de masseren met warme olie nadat we olie hebben aangebracht, stimuleren we de doorbloeding en kunnen we afvalstoffen uit uw lichaam afvoeren.

Deze massage is daardoor een weldaad voor lichaam en geest.

 

kleurrijke nagellakken bij Beautylife

COSMETISCHE BINDWEEFSELMASSAGE (CELLULITE)

Elles Schaap is gespecialiseerd in en gecertificeerd voor het geven van bindweefselmassage, behandelen van cellulite.

Na het opwarmen van de huid gaan we deze met de handen verschuiven, oppakken, kneden en rollen om verklevingen los te maken. We zetten de doorbloeding aan om afvalstoffen af te voeren.

Met cuppingmassage, dat is het masseren met een siliconen cup, kunnen we het dieper gelegen bindweefsel losmaken. Dit is effectief in de strijd tegen de sinaasappelhuid, zodat het er weer gladder uit gaat zien. Bijkomend doel is het bevorderen van de bewegelijkheid en soms ook het vergroten van het zelfvertrouwen.

Bindweefselmassage bevordert de aanmaak van fibroblasten. Fibroblasten zijn de cellen in het lichaam welke verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageenvezels en elastinevezels. Nieuwe elastinevezels zorgen ervoor dat uw huid soepeler wordt en nieuwe collageenvezels zorgen voor stevigheid, wat de huid weer strakker maakt.

RESULTAAT EN BEHANDELFREQUENTIE ADVIES:

Het is onmogelijk om cellulite helemaal weg te masseren, doel is een aanzienlijke verbetering teweegbrengen. Vaak verliest u in omvang ook 1 of meerdere centimeters.

U bent meerdere behandelingen nodig om resultaat te krijgen en u moet het daarna ook bijhouden.

 

Zwangerschapsmassage.

Dit is een heel bijzondere periode in uw leven, maar ook een periode waarin uw lichaam in korte tijd een heftige verandering doormaakt.

Sommige vrouwen gaan er fluitend doorheen, vaak krijgt u toch wel te maken met ongemakken.

Naast dat een zwangerschapsmassage heel ontspannend is voor lichaam en geest, kunnen we zeker wel wat doen aan de lichamelijke ongemakken die u ervaart.

Deze zachte massage wordt geheel afgestemd op uw wensen en behoeften en staat geheel in het teken van uw zwangere lichaam en van de baby.

 Uw massagetherapeut is opgeleid en gecertificeerd voor het aanbieden van zwangerschapsmassage.

De duur van de massage is 70 minuten de kosten zijn 60 euro.

Indicaties om niet te masseren tijdens de zwangerschap:

*Hoge bloeddruk, *Trombose, *Koorts, Algehele malaise, *Hartklachten, *Gezondheidsproblemen van de baby.

 

COSMETISCHE BINDWEESFSELMASSAGE VAN HET DECOLLETÉ, DE HALS EN HET GELAAT.

WAT DOET BINDWEEFSELMASSAGE EN VOOR WIE IS HET GESCHIKT?

Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding en de aanmaak van fibroblasten.

Fibroblasten zijn de cellen in je huid die collageen en elastine produceren.

Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid, elastine voor de veerkracht in je huid. De wat oudere huid heeft een tekort aan collageen en elastine, daarom gaan we de aanmaak van fibroblasten stimuleren met als doel de huid strakker te laten worden.

Littekenweefsel o.a. door acne, maken we beter doorbloed waardoor het zachter wordt, minder zichtbaar en minder gevoelig.

Deze bindweefselmassage is geschikt voor alle huidtypen en wordt toegepast bij o.a. huidveroudering, acne, littekens, verslapte huid, rimpelvorming en hoofpijnklachten.

Door bindweefsel te masseren en verklevingen los te maken met de handen en met siliconen cups, komen er afvalstoffen vrij. Doordat we de doorbloeding verhogen kunnen we deze afvalstoffen afvoeren en gaat de huid er beter uitzien.

Mensen die vocht vasthouden in hun gezicht zullen merken dat vocht wordt teruggedrongen. Een teveel aan vocht veroorzaakt wallen en laat uw kaaklijn verdwijnen. Vocht zorgt ook voor een strakgespannen hoofdhuid en druk op de ogen. Door dit terug te dringen kunnen klachten als vermoeidheid en hoofdpijn afnemen.

RESULTAAT EN BEHANDELFREQUENTIE ADVIES

Om resultaat te krijgen bent u meerdere behandelingen nodig. Verkleeft bindweefsel is taai en het kost tijd om dit los te maken. Rimpels/lijntjes op het decolleté, in de hals en het gezicht worden zachter naarmate we de behandeling vaker doen. Het is helaas onmogelijk om lijntjes volledig te laten verdwijnen.

 

STOELMASSAGE

 

Stoelmassage is een massage van 30 minuten, op een speciaal daarvoor ontwikkelende stoel en wordt gegeven over de kleding heen. Kort, maar efficiënt genoeg om er weer even tegenaan te kunnen.

Deze massage is voor mensen met klachten van stijfheid in de rug, nek en schouders, een vermoeid en zwaar gevoel in de armen en/of hoofdpijn. Vaak ontstaan deze klachten door veel in dezelfde houding te werken, bijvoorbeeld kantoorpersoneel, kapster, pedicure, nagelstyliste, schilder, hovenier en verzorgende beroepen.

Het is een massage die ook helpt bij stress gerelateerde klachten en bij hoofdpijn.

 

Uw massagetherapeut is opgeleid en gecertificeerd voor het geven van stoelmassage.