Waxen

Waxen biedt jou uitkomst!

Bij waxen blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg! De haartjes worden steeds zachter en dunner en kunnen op den duur zelfs helemaal wegblijven. Bovendien wordt je huid er superzacht van en voel je je schoon en fris.

Pink wax bestaat uit de mooiste natuurlijke harsen en bijenwas. Pink is minder pijnlijk dan de meeste harssoorten. De toevoeging van aromatische oliën levert dit de allerlekkerste wax waarmee je zelfs de meest korte en stugste haren snel en effectief mee kunt waxen.

Zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

Wij vinden het belangrijk dat de behandeling hygiënisch gebeurt. Daarom worden de houten spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar een keer gebruikt. Wij werken altijd met handschoenen aan zodat er nooit direct huid op huid contact is en alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooien we na de behandeling weg. Dus alles wat jouw huid aanraakt, is schoon!

Voor het waxen:

Lengte van de haren
Je haar moet ongeveer 0,5-1 cm lang zijn voor een optimaal waxresultaat, ook niet veel langer want dan wordt jou behandeling een stuk pijnlijker.

Dit betekent dat je je haar ongeveer 2 weken moet laten groeien. Te lang haar kun je trimmen maar zorg ervoor dat ze dan niet korter worden dan 0,5 cm.

Scrubben
Scrub de huid voor de behandeling niet alleen verwijderd het de dode huidcellen maar het laat de haren losser zitten, zodat ze makkelijker kunnen worden verwijderd.

Pijnlijk?
Onze waxspecialist werkt snel, en heeft tijdens de behandeling technieken waardoor het waxen zo pijnloos mogelijk verloopt. Natuurlijk zijn er een aantal mindere momenten, en is vooral de eerste keer even wennen. Maar het is minder pijnlijk dan je verwacht.

Eventueel kun je 30 minuten voor de afspraak paracetamol innemen. Maar de ervaring leert dat de meeste dames dit niet nodig vinden.

Wanneer niet te waxen

Wax niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Rouaccutane, Tetracyline of Glucolic Acid.

Stel ons op de hoogte als je diabetes hebt, een huidallergie of chemotherapie/radiotherapie hebt ondergaan.

Vermijd de zonnebank of uitgebreid zonnen 24 uur voor je wax behandeling. Net gekleurde of rode huid is te gevoelig.

Vrouwen kunnen in de periode vlak voor en tijdens de menstruatie wat gevoeliger zijn. Je kunt hier rekening mee houden, doe waar je jezelf prettig bij voelt.

Bij zwangerschap is waxen veilig vanaf het eerste trimester. Veel dames waxen juist voor de bevalling omdat het dan eenmaal zelf wat lastiger is en het geeft een fris en hygiënisch gevoel.

Mocht je met vragen zitten, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Na het waxen

De eerste 24 uur
Het is normaal dat de huid nu nog licht rood is, deze hoort binnen 24 uur te verdwijnen.

Hou de huid schoon, de haarzakjes nu nog makkelijk toegankelijk voor bacteriën. Raak de huid alleen aan met schone handen, gebruik antibacteriële zeep.

Draag geen strakke kleding, vermijd wrijving.

Neem geen heet bad of hete douche.

Vermijd, zonnebank, sauna, zwembad.

Gebruik geen geparfumeerde producten of producten die Alpha Hydroxy zuren (AHA) bevatten, deze kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken.

Ga niet meteen naar de sportschool na de behandeling, de kans is groot dat door de warmte en het vocht alsnog irritaties ontstaan.